Fehér Sas az Angyalok útján

Szellemi üzenetek a lelki fejlődés útján. A magasabbrendű éntudat általi fejlődést, hogyan lehet lépésről-lépésre követni az önismeret által. Ebbe tartozó dolok, melyeket számmisztikával, sorselemzéssel, kártyajóslással tudok segíteni.

Amerikai krémes

 

forrás: könyvből [!]

 

Hozzávalók

 

  • Tészta

    7 db tojássárgája 
    20 dkg cukor 
    2 evőkanál kakaó 
    15 evőkanál víz 
    20 dkg liszt 
    1 csomag sütőpor

  • Krém

    2 csomag vaníliás pudingpor
    0,4 dl víz 
    6 evőkanál cukor 
    7 db tojásfehérje

  • Hab

    5 dl tejszín 
    3 evőkanál cukor 
    1 cs. habfixáló


Elkészítés

 

1.Tészta: a tojássárgát a cukorral, a vízzel és a kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd jól összekeverjük. Lisztezett, Ramával kikent tepsiben megsütjük.
2.Krém: a pudingot vízben cukorral megfőzzük. A tojásfehérjét kevés cukorral felverjük és melegen összekeverjük a pudinggal. Ezzel töltjük meg a lapot.
3.Hab: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval felverjük, majd rákenjük a krémre. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

 

Tippek

A díszítéshez én csokireszeléket használtam. Máskor pedig színes tortazselét tettem rá.

 



Pehelykönnyű túrós pite

 

Hozzávalók

 

  • A töltelékhez

    1,5 evőkanál finomliszt
    1 darab nagy citrom reszelt héja
    2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    30 dkg kristálycukor
    1 kg tehéntúró
    maréknyi mazsola
    4 darab tojásfehérje

  • A tésztához

    30 dkg finomliszt
    4 darab tojássárgája
    0,5 dl tej
    1 kiskanál kristálycukor
    3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
    15 dkg Rama 

  • A tepsi kikenéséhez

    2 dkg Rama 


Elkészítés

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk

 

 

 

 

 TEJSZÍNES EPERTORTA KÉPEKKEL

 

 

 

Hozzávalók:

 

sok friss eper :), de minimum 25 dkg

 

porcukor

 

sok tejszínhab

 

( ha növényi, akkor nem kell cukor és zselatin bele, ha állati, akkor igen )

 

zselatinfix vagy zselatin 

 

Ezt a tortát "érzéssel" szoktam készíteni. Kimegyek a kertbe leszedek sok epret és már készítem is. :)

 

 

 

Legutóbb mértem :)

 

60 dkg eperhez 4 evőkanál porcukrot tettem és fél liter növényi tejszínt használtam. Mivel ez elég nagy mennyiségű epervelő lett, így egy púpos evőkanál zselatint megmelegítettem és hozzá is tettem, hogy elbírja a fondant borítást. Ez a mennyiség egy 24 centis tortára bőven elég.

 

 

 

Az epret megmossuk, felszeleteljük és porcukorral, botmixer segítségével összeturmixoljuk. Itt az eper mennyiségéhez és édességéhez kell a porcukor mennyiségét igazítani. Nekem kb. 1 liternyi eprem volt és ehhez adtam 2 evőkanállal. Minél több az eper benne, annál jobb.

 


Orosz túró kocka

 

Hozzávalók:

A gyúrt tésztához: 45 dkg liszt, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál kakaópor

A túrós krémhez: 50 dkg túró, 5 dkg olvasztott vaj, 15 dkg porcukor, 3 egész tojás, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverem. A vajat és a porcukrot kikeverem, egyesével hozzáadom a tojásokat , végül összedolgozom a lisztes keverékkel.
A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre keverem, majd beledolgozom a megolvasztott vajat.

A tészta kétharmadát a sütőpapíros tepsibe nyomkodom. A krémet a tésztára simítom. A maradék tésztából kis darabokat tépkedek, és eloszlatom a túrós masszán.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 35-40 percig sütöm. 30 * 22-es tepsiben készült.

 

 Tekercs szelet

 

 

 

 

 

Hozzávalók 10 személyre:

 

Hozzávalók: Piskóta tekercshez: 6 db. tojás, 6 kanálcukor, 6 kanál liszt, 1 cs. sütőpor, egy pici étolaj.sütő papir.

 

A barna tészta hozzávalói: 6 tojás, 15 dkg kristálycucukor, 2 evőkanál víz,4 evőkanál, rétes liszt,félcsomag sütőpor,15 dkg. darált dió, 2 evőkanálkakaó.

 

Tetejére: csoki máz.

 

Krém: 6 dl. tej, 2 cs. vanilia puding, 20 dkg. ráma, 15 dkg. cukor.

 

Elkészítés:

 

Elkészítés: 3 tojás ságáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadunk egy csöpp étolajat, 3 kanál lisztet, és a tojások keményhabját óvatosan bele keverjük. Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük. Vízes konyharuhával két oldalróltekerjük fel, mint a rádió tekercset. Ezt még egyszer megismételjük, így két tekercsünk lesz.   Vízes konyha ruhával feltekerjükkétoldalról, és hűlni hagyjuk. Ha kihült, megkenjük barack lekvárral. Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz. Sütőpapírralbélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát..6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóvalegyütt jól kikavarjuk. a végén a tojások kemény habja következik. A piskóta tekercsk közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy atetejére is maradjon egy kevés. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.

Krém: 6 dl. tejben 2 cs. vanilia pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg, margarint, 15 dkg cukorral kikeverünk, és akihűlt krémmel jól össze dolgozzuk. Ha a tésztánk kihült, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk. Csoki mázkerül a tetejére. Én a Dr. Oetker ét csoki mázt használtam, csak tasakostól fórró vízbe kell tenni, és a sarkát kivágni a tasaknak,és rácsorgatni a krém tetejére, majd elkenni.

 

Szakács: Anna

 

 

 

 

 

 

 

Tejfölös mézes

 

Hozzávalók 8 személyre:

 

Tészta
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek méz
3 ek tej
2 tojás
2 ek kakaó
1 csapott tk szódabikarbona
Krém
3 cs tejszínízű puding por
9 dl tej
10 ek cukor ( vagy ízlés szerint)
2 dl tejföl
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Barack, vagy más savanykás lekvár

 

 

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt mert kevesebb a tej a szokásosnál,ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt és kihűtjük. A vajat a poccukorral habosra kavarjuk, majd  fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
Tészta
A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet és simára kavarjuk.A masszát négyrészre osztjuk, hármat az  edénybe hagygyunk lefedjük és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az elsőadagot kinyujtuk. Kezdetben ragad, ezért alul- felül lisztezzük. Sütőpapíron, tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük.Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég ( kb 8 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, harmadik, majd a negyedik lapot,ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot,  erre lekvár, rá a harmadik lap,  krém és a negyediklap. A tetejét bevonjuk, csokival, cukormázzal, vagy megszórjuk porcukorr. Egy napot hűtőben tarjuk, hogy megpuhuljon.

Szakács: Csikipi
 

 

 

 

Mogyorós kiflik

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók:

28dkg liszt

10dkg darált mogyoró(nem földi,hanem igazi)

7dkg porcukor

2 cs van.cukor

21dkg vaj /margarin

A hempergetéshez még porcukor

 

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrjuk,majd hűtőben egy órát pihentetjük.

Azután lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk,majd 5 centis

csíkokra vágjuk. A csíkokat 1 centis kis csíkokra vágjuk,hengert

formázunk és kifliformára alakítjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,

éselőmelegített,180-200 fokos sütőben megsütjük.

Vigyázzunk,nagyon hamar sülnek.

Még azon forrón-melegében,ahogy kikerűltek a sütőből,porcukorba hempergetjük.

Korlátlan ideig eláll.

Szakács: Gyöngyi

 



 

Csoki torta

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztahoz:
16 db tojás
20 ek félgrizes liszt
20 ek kr.cukor
2 ek viz
2 ek olaj
6 ek kakaó
2 cs sütőpor,

Bevonatra:
10 dkg csoki
5 dkg vaj

Diszitésre:
1/2 l tejszin
marcipán

Töltelék:
1 l tej
4 cs aranykalászpor
3 drb vaj, vagy ráma
2 cs vaníliáscukor
50 dkg kristálycukor
1 tábla étcsoki
4 ek. kakaó

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

8 db tojást, 10 ek.kr.cukorral jó habosra mixereljük s közbe beletesszük az 1 ek. olajat, és az 1 ek vizet.
A 10 ek. lisztet megszitálva az 1 cs sütőporral és a 3 ek kakaóval, óvatosan beledolgozzuk a masszába, jól kizsirozott lisztezett formába öntve 180 fokon megsütjük

A második lapot ugyanúgy sütjük mint az elsőt, ha kihült a lapokat kettévágjuk vizszintesen, s megtültjük a következő krémmel.
8 dl tejet felteszünk forrni, amibe beletesszük a kr. cukrot, a vaniliáscukrot, és a 2 dl tejbe elkeverjük a porokat s sürű péppé főzzük, még melegen beledarabolom a csokit, s 10 dkg vajat, ha kihült a mixerrel kikeverjük a többi vajat s a kakaót jó habosra kidolgozzuk, s ezzel töltjük a torta lapokat.
A külsejét bevonjuk csokimázzal, tejszinhabbal, s marcipánnal diszitjük.

Szakács: betuska

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 24
Heti: 40
Havi: 385
Össz.: 152 711

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények krémesek
Fehér Sas az Angyalok útján - © 2008 - 2024 - fehersas.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »