Fehér Sas az Angyalok útján

Szellemi üzenetek a lelki fejlődés útján. A magasabbrendű éntudat általi fejlődést, hogyan lehet lépésről-lépésre követni az önismeret által. Ebbe tartozó dolok, melyeket számmisztikával, sorselemzéssel, kártyajóslással tudok segíteni.



1. Krumplileves 

Egy kisebb fej hagymát meghámozunk, apró kockákra vágjuk és két evőkanálnyi olajon megpároljuk. A krumplit (fejenként egy nagyobbat számítva)meghámozzuk és kockákra vágjuk, répát és zöldséget szintén meghámozzuk és karikákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Öt percig állandóan kevergetve együtt pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál töröttpaprikát és vízzel felöntjük. Adhatunk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot, zöldségzöldjét, lestyán illletve zeller zöldjét, egy evőkanálnyi oregánót. Sózzuk, vegetázzuk és egy csipetnyi őröltborsot is adhatunk hozzá. Amikor a zöldségeink megfőttek kockatésztát teszünk bele és levesünket készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

 

2. Paradicsomleves 

Ez egy könnyű, zsírmentes leves. Fél liter sűrű paradicsomlét felöntünk fél liter vízzel és feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk,cukrozzuk és Vegetát, vagy valami hasonló ételízesítőt teszünk bele. Amikor felforrt, akkor tarhonyát (kb.4 evőkanálnyi), vagy 1 tojásból készült csipedett tésztát adunk hozzá. 

 

3. Borsóleves 

1 kisebb hagymát apróra vágunk és 2 kanál olajon kicsit megfonnyasztjuk. Hozzádunk fél kiló friss, vagy fagyasztott borsót, 1 szál sárgarépát és zöldséget megtísztítva, karikára vágva és 1 zöldpaprikát. 5 percig kevergetjük, majd 1 kanál pirospaprikát és 1 kanál lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk és Vegetát is adhatunk hozzá. Közben leütünk 1 tojást, csipet sót szórunk rá, 1 evőkanálnyi vizet adunk hozzá és annyi lisztet, hogy lágy (de nem folyós) tésztát kapjunk. Amikor felforrt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Apróra vágot zöldségzöldjét is szórhatunk rá.  Amikor megfőtt a galuska, 1 dl tejfölt adhatunk hozzá, de ez nélkül is finom.

 

4. Gyorsleves 

1 liter vizet felforralunk. Hozzáadunk 1 evőkanál étolajat és ízlés szerint ételízesítőt (Vegetát). Amikor felforrt, hosszútésztát teszünk bele, rövid ideig főzzük és kész a leves. Tászta helyett tehetünk bele grízgombócot. 

 

5. Húsleves 

Én mindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újból megcsinálom. 

Utánna tiszta vízzel felöntöm. Amikor felforrt, ízlés szerint sót, Vegetát és pár szem borsot teszek bele. Egy hagymát megtisztítok, beleteszem és egy züldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget és pár gerezd fokhagymát megtisztítok, majd amikor a hús félig megfőtt, ezt is belerakom. A vége felé lestyánlevelet teszek bele. Amikor megfőtt, kiszedem a húsokat, zöldségeket és leszűröm a levest. Ezután újból felteszem forrni és a lestyán szárát apró karikákra vágva beleszórom. Tésztát főzök bele és kész a leves.

9. Gulyásleves 

70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha kis vizet öntünk alá. Amikor félig megpuhult, megtisztított, karikákra vágott zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Kicsit kevergetjük. 1 kanál lisztet és pirospaprikát szórunk rá és vízzel felengedjük, hogy ne legyen túl híg. Teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot és vegetát. 2-3 krumplit meghámozunk, apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk. 1 szál lestyánt is tehetünk bele.

Amikor megfőtt akkor valamilyen apró tésztát vagy tarhonyát adunk hozzá.

Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

banánkrémleves

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók:

2-3 db banán
½ l tej
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál cukor
1 citrom leve+héja
1 teás kanál étkezési keményítő
őrölt fahéj
késhegynyi só
tejszínhab

 

Elkészítés:

A banánt összeaprítjuk, egy felet félre teszünk, amit majd a tálalásnál használunk.
A banánt egy kicsi tejjel, bot mixer segítségével pépesítjük.
Egy edénybe töltjük, hozzáadjuk a tejet, a sót, a citrom levét és héját, a cukrot,
majd összeforraljuk és fahéjjal megszórjuk. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő levestbesűrítjük vele. Ha sűrű lenne, tejjel vagy vízzel hígítjuk.
A félretett banánt vékony karikára vágjuk, a tányérra szedett levesre tesszük és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
 

Szakács: Anyika

 Csirkeaprólékos 

Hozzávalók 4 személyre:

Néhány db csirke  láb, nyak  farhát
borsó
kockára vágott burgonya
sárgarépa karikázva
(1-1 maréknyi)
1 kisszál zöldség
6-8 db bimbóskel
néhány kisrózsa karfiol
paradicsom
pici olaj
1 kanálnyi reszelt hagyma
piros paprika

pici delikát
1 maréknyi száraz csigatészta

 

Elkészítés:

A reszelt hagymát pici olajon átsütjük a megmosott  csírkedarabokkal, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük jó 1,5-2 l vízzel.
Pici sót és kevés delikátot adunk hozzá.
Jó három negyedig főzzük.
Hozzárakjuk a zöldségféléket, ha fellforrt beletesszük a  csigatésztát és összefőzzük.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!

 

BURGONYAGOMBÓCOS 

Hozzávalók 5 személyre:

4 db burgonya, 2 dkg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkgliszt, só, őrölt fekete bors,petrezselyemzöldje+alaplének a  jól beválthúslevesünk:)

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

 

Elkészítés:

4 db közepes áttört főtt krumplit összegyúrok 2 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával, sóval, őrölt borssal, felaprítottpetrezselyemzöldjével, 5 dkg liszttel / attól függ, mekkorák a krumplik, aszerint megy hozzá több-kevesebb liszt, a lényeg,hogy ne ragadjon!/ Forrásban lévő vízbe, húslevesbe vagy zöldséglevesbe dobom a gombócokká formázott tésztát, kb.3-4percre. Fontos, hogy mindig lisztes legyen a kezünk, így nem ragad hozzá!:)

Szakács: RITUS

 

Burgonyakrém-leves 

Hozzávalók 4 személyre:

fél kg burgonya

olaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 zöldségleves kocka

1 liter víz

só, bors, esetleg majoranna, babérlevél

szalonna

tejföl

 

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megdinszteljük kevés olajon. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát. Azüvegesre pirított hagymára dobjuk, pár másodpercig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük 1 liter vízzel beletesszük aleveskockát, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk. Majoranna, babérlevél is kerülhet bele. Amikor a burgonya puhára főtt,botmixerrel pár perc alatt pépesítjük, majd rottyanásig újra tűzre tesszük. Közben a szalonnát megsütjük. Tányérra téve tejföllelés szalonnatöpörtyűvel tálaljuk.

Szakács: Esthajnal

 Brokkioli krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej brokkoli,só 1 húsleves kocka ,bors,1 kis fejhagyma,szerecsendió  2dl tejszín levesgyöngy vagypírított kenyérkockák

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedem megmosom.Megpárolok egy kis fej hagymát,rádobom a brokkolit és kicsitétforgatom.Megfűszerezem(Kivéve a szerecsendiót) Majd felöntöm vízzel .Mikor megfő(Kb 20 perc) leveszem a tűzről ésbotmixerrel eldolgozom a brokkolit:Aki szereti darabosan úgy is hagyhatja.Visszateszem a tűzre és felöntöm tejszínnel,forregyet közben reszelek bele szerecsendiót ne sokat mert elég intenzív az íze.Ha kell még utána sózom .Levesgyöngyöt adtamhozzá speciel én üresen szeretem.

Szakács: Livi

Céklaleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb cékla kis kockára vágva

1 közepes zellergumó kis kockára vágva

2 közepes sárgarépa kis kockára vágva

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva

2 cikk fokhagyma összezuzva

3 dkg vaj

1 kávéskanál őrölt köménymag

1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva

1/2 citrom leve

 

Elkészítés:

A vajon megdinszteljük a hagymákat és a zöldségeket, majd hozzátesszük az őrölt köményt, sózzuk és felöntjük a vízzel. Forrás után még 10 percig főzzük. A főzés befelezése előtt hozzátesszük a petrezselyemzöldet, majd a citromlevet.

Szakács: Kercsike
 

 

Babgulyás

ételízesítő

1 mk.őrölt fekete bors

1 kk.őrölt kömény

1 ek.pirospaprika

A csipetkéhez:

1 db tojás

finom liszt

csipet só

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:www.toldifuszer.hu

 

Elkészítés:

Előkészítés:Ha szárazbabot használunk azt előző nap beáztatjuk.A zöldségeket megtisztítjuk,hasábokra vágjuk.A vöröshagymátfinomra aprítjuk.A húst nagyobb a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát,rányomjuk a fokhagymát.Hozzáadjuk ahúst,sózzuk,köményt,ételízesítőt és pirospaprikát adunk hozzá majd kevés vízzel felöntjük.Ha marhahúst használunk akkorfélpuhára főzzük a pörköltet és utána adjuk hozzá a babot.A sertéssel egyszerre feltehetjük.Ha a hús és a bab puhulni kezdbeletesszük a zöldségeket és készre főzzük.

Egy tojásból annyi liszttel amennyit felvesz,hogy kemény tésztát kapjunk csipetkét készítünk és a levesbe főzzük.

Tejföllel,friss kenyérrel esetleg csípős paprikával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

 

 

 


 Jó étvágyat kivánok  


 






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 10
Heti: 25
Havi: 370
Össz.: 152 696

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Fehér Sas az Angyalok útján - © 2008 - 2024 - fehersas.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »